In het blog ‘Nieuwe regelgeving voor toeristische verhuur in regio Comunidad Valenciana’  hebben we uitgelegd wat de veranderde regelgeving voor toeristische verhuur is in deze regio. Veranderingen zorgen echter ook voor kansen. Daarom nemen we je in dit blog mee in de mogelijkheden:

Waarom investeren in vastgoed?
Wij zijn van mening dat investeren in z’n algemeenheid altijd gepaard gaat met het aanpassen aan de markt, vanuit daar kijken naar de kansen die ontstaan en je flexibel opstellen. Met de lage rente op de spaarrekening, de inflatie en de vermogensbelasting wordt je spaargeld steeds minder waard. Dat is een van de redenen waarom wij in vastgoed investeren. Niet alleen omdat het historisch gezien redelijk stabiel is, maar ook vanwege de grote kans op waardestijging én de mogelijkheid om extra inkomen te genereren vanuit verhuur.

Voordelen van Spaans vastgoed:

  • Waardestijging op lange termijn, vooral op A-locaties

  • Stabiel rendement en extra inkomsten uit verhuur

  • Veiligheid; tastbare waarde en je vermogen zit veilig in stenen

Wat maakt een A-locatie bijzonder?
De door ons geselecteerde objecten liggen op toplocaties waar bouwgrond schaars is. Deze objecten bevinden zich dicht bij het strand en commerciële voorzieningen. Ook wonen in deze gebieden veel residenten waardoor er het gehele jaar door levendigheid is. Dit heeft een positief effect op de reviews van huurders en daarmee de vindbaarheid op boekingsplatformen. Dit resulteert in een hogere bezettingsgraad en prijzen per nacht. Omdat de prijzen voor nieuw te ontwikkelen projecten landinwaarts alleen maar stijgen net als de vraag naar Spaans vastgoed, is de kans groot dat de waarde van jouw object op een A-locatie toeneemt in waarde.

Onze kijk op de nieuwe regels:

  • VVE samenwerking: Bij de reeds opgeleverde projecten bestaat de VVE vaak uit veel beleggers. Hierdoor ontstaan waardevolle samenwerkingen en verwachten wij dat de kans klein is dat de VVE tegen verhuur stemt. Buren versterken elkaar qua bezettingsgraad en wisselen vaak huurders uit bij overlap.

  • Verhuur via platforms: De meeste boekingen duren tot 11 dagen. Zodra je jouw licentie hebt, kun je de woning op platforms zoals Booking en Airbnb plaatsen en met channelmanagement en dynamische prijsstelling zoals active pricing het hoogste rendement behalen. Binnenkort informeren we je over onze extra service voor begeleiding in channelmanagement en active pricing.

  • Versnelde licentie: We hebben een contactpersoon in de Comunidad Valenciana die je helpt de toeristische verhuurlicentie, afhankelijk van het type object en de gemeente, sneller te verkrijgen.

  • Verhuur vanaf 11 dagen: Voorheen kon je jouw woning zonder licentie verhuren vanaf 1 maand, nu is dat al vanaf 11 dagen. Hierdoor kun je zonder licentie toch een hogere bezettingsgraad behalen. Dit valt niet onder toeristische verhuur.

  • Combinatie verhuur: Als het mogelijk is om short-term verhuur (t/m 10 dagen) te combineren met mid-term (vanaf 11 dagen), heeft dit een zeer positief effect op de hoogste ROI. Of en hoe deze combinatie mogelijk is, moet nog worden bevestigd.

  • Lange termijn focus: De verhuurlicentie is 5 jaar geldig. Tegen die tijd zullen we adviseren over nieuwe kansen en de meest passende strategie op basis van jouw lange termijn doelstellingen, aangezien de markt sowieso in 5 jaar flink kan veranderen. Flexibiliteit is, net als altijd, ook hierbij belangrijk.

Extra kansen:

  • Minder licenties betekent minder concurrentie, wat de prijs per nacht en bezettingsgraad positief beïnvloedt.

  • De vraag naar huurwoningen blijft groeien, mede door de vele emigranten die eerst willen huren voordat ze kopen.

  • De vraag naar koopwoningen blijft groeien wat de kans op winst bij verkoop vergroot.

  • Goede relaties met huurders en het overtreffen van hun verwachtingen met de tips die wij geven, zorgen voor herhaalbezoeken, waardoor je minder afhankelijk wordt van platforms.

  • Er zijn meer manieren om rendement te halen uit vastgoed, los van de Buy to Let-strategie, waarvoor je geen verhuurlicentie nodig hebt.

Spanje is groot en elke regio biedt weer unieke kansen. Wij houden onze klanten voortdurend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en de kansen die hierdoor ontstaan.

Wil jij ook meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op, en ontdek hoe jij kunt profiteren van deze groeiende vastgoedmarkt!