Certificering

API

Your Destinations Real Estate is API gecertificeerd en voldoet hiermee aan de nieuwe regelgeving die vastgoedmakelaars in Spanje verplicht zich per oktober 2023 als officieel API (Agente de la Propiedad Inmobilaria) te registreren en daarmee deel uit te maken van de nationale beroepsvereniging van vastgoedmakelaars in Spanje. Het doel van deze nieuwe regelgeving is het beschermen van consumenten die vastgoed in Spanje aankopen.

Deel uitmaken van de API betekent dat er een makelaarsopleiding van 200 uur met meerdere tussentijdse examens gevolgd is. Hiermee kunnen wij aantonen dat we op de hoogte zijn van alle actuele wet- en regelgeving op het gebied van vastgoed in Spanje. Naast deze opleiding bevat de nieuwe regelgeving ook de volgende eisen:

  • Een depositoverzekering met een minimale garantielimiet van €60.000.
  • Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering met een minimale dekking van €600.000.
  • Informatie verstrekken over actuele wet- en regelgeving.
  • Voldoen aan de verplichte beroepskwalificaties.
  • Kennis op regelmatige basis actualiseren.

Het feit dat wij geregistreerd zijn in de wettelijke registratie van de Comunidad Valenciana en deel uitmaken van de API-beroepsvereniging geeft onze klanten de garantie dat ze bij Your Destinations Real Estate terecht kunnen voor transparant en onafhankelijk advies en veilige begeleiding voorafgaand, tijdens en na het aankoopproces van hun Spaanse vastgoed.