Wat is het verschil tussen de regio´s langs de Costa Blanca?

De Costa Blanca is een topbestemming voor vastgoedbeleggingen dankzij de ideale ligging aan de zuid-oostkust van Spanje. Dit gebied is een parel voor investeerders vanwege de nabijheid van belangrijke bezienswaardigheden en voorzieningen. Bovendien kun je hier het hele jaar genieten van het buitenleven. Veel Spaanse en Europese inwoners kopen of huren hier appartementen of villa’s vanwege het toeristische karakter. De regio is uitgestrekt over een groot gebied van Spanje, dus wat is nu het verschil tussen Costa Blanca Noord en Costa Blanca Zuid?

De ligging
De Costa Blanca is een betoverende regio en strekt zich uit van Denia in het noorden tot San Pedro de Pinatar in het zuiden. Dit grote gebied wordt gekenmerkt door adembenemende landschappen, schilderachtige dorpjes, toeristische steden en prachtige stranden.

Wanneer je houd van de Spaanse cultuur, culinair hoogstandjes en kilometers uitgestrekt stranden en vele idyllische baaitjes ben je bij de Costa Blanca aan het juiste adres. Hieronder zie je de verdeling van de verschillende regio’s aan de Costa Blanca.

Klimaat & omgeving
Wat een opvallend groot verschil is tussen de noordelijke Costa Blanca en de zuidelijke Costa Blanca is het klimaat. In het zuidelijke deel heerst een warm klimaat met vlakke kustgebieden en zeer goede zandstranden. De steden in het zuiden zijn vaak gebouwd rond de stranden en bieden veel appartementen in de buurt van de zee.

Als je naar het noorden gaat, begint het terrein te veranderen. Hier vind je bergen, groene heuvels, sinaasappelboomgaarden en de omgeving is bedekt met groen, wat veel bezoekers herinnert aan Noord-Europa. De stranden in deze omgeving zijn niet zo breed, maar van goede kwaliteit. Deze worden meer en meer afgewisseld met kliffen, baaien en rotsstranden. De steden in het noorden strekken zich meer landinwaarts uit

Er is een grote verscheidenheid binnen de 200 kilometer die aantrekkelijk is voor verschillende soorten vastgoed investeerders. We verdiepen ons iets verder in de verschillen:

Het noorden van de Costa Blanca:
In het noorden van de Costa Blanca strekken de steden zich verder landinwaarts uit en hebben ze meestal tientallen villa’s op de mooie groene heuvels. Plaatsen zoals Javea, Moraira, Altea en Calpe staan bekend om hun schoonheid, met traditionele architectuur en sfeervolle straatjes.

Wanneer mensen vanuit Alicante naar het noorden rijden en voor het eerst de hoge en surrealistische gebouwen van Benidorm zien glinsteren, vergelijkt men dit vaak direct met de grandeur van Dubai. Dit is een van de redenen waarom Benidorm al 60 jaar zo populair is gebleven – de gedurfde en energieke lokale autoriteiten houden de kwaliteit hoog en de sfeer levendig.

Midden: Alicante en omgeving
De luchthaven van Alicante is de plaats waar de meeste mensen met de bestemming Costa Blanca aankomen. Alicante heeft een goede verbinding met onder andere Nederland, België, Engeland en Scandinavische landen, waardoor er vanuit deze landen meerdere vluchten per dag aankomen.

Niet verrassend zal de omgeving van Alicante dan ook de meeste toeristen aantrekken. Toch kan het kopen van vastgoed in de omgeving van Alicante heel wat voordelen bieden. Zeker wanneer je wilt investeren in Spaans vastgoed om het daarna te verhuren.

Koop je een huis in de streek van Alicante om er zelf te verblijven? Ook dan is dit interessant. In Alicante vind je alles wat je nodig hebt en zit je dichtbij bars, restaurantjes en winkels.

Het zuiden van de Costa Blanca
Ten zuiden van Alicante is de Costa Blanca vlakker en heter. Dit maakt deze regio erg interessant wanneer je vastgoed wilt kopen aan de Costa Blanca en een echte zonliefhebber bent. Levendige plaatsen als Santa Pola, Torrevieja, Orihuela Costa en Rojales staan het gehele jaar ​​in het teken van genieten voor vakantiegangers en bieden dus uitstekende mogelijkheden voor vastgoed investeringen. De fijne zandstranden zijn er divers en bestaan uit langgerekte stranden en mooie baaitjes. Daarnaast zijn er tal van betaalbare restaurants, golfbanen, jachthavens, waterparken en familie-entertainment.

De Costa Blanca Zuid is de ideale locatie voor jouw vastgoedbelegging voor een doelgroep die op zoek is naar een ontspannen levensstijl. Denk aan ochtenden in zonnige cafés, middagen op de golfbaan of op het water.