Het strand van s’Argamassa ligt op een paar minuten rijden van Santa Eulària, naast Es Ni Niu Blau en Cala Pada. Het is een kleine zanderige baai, en wordt veel bezocht door families en door gasten van nabijgelegen hotels. Het gebied heeft ook een klein toeristisch centrum rond een hoofdstraat, waar je bedrijven, restaurants en cafés kunt vinden, evenals hotels en appartementen.

Heel dicht bij de baai is er een stenen muur met een kanaal voor watertransport. Het is 425 meter lang en archeologen beweren dat het deel zou kunnen uitmaken van industriële faciliteiten voor het zouten van vis (eeuwen I en II AD), waar de ‘garum’ werd uitgewerkt, een zeer gewaardeerd door de navigators van de oudheid in de Middellandse Zee

Over de lengte van de baai zijn er een paar bars en eetgelegenheden waar u tevens kunt relaxen tijdens de lunch. Een echte aanrader is de fab paella bij bar Cesar’s! Een typisch Spaans gerecht, die u kunt bestellen met vis, maar ook met kip of vegetarisch.

S’Argamassa beach is goed bereikbaar per auto, fiets of bus vanuit Santa Eulalia of Es Cana. Deze kleine stadjes liggen op slechts twee kilometer afstand van het strand van S’Argamassa. Als alternatief zou u een wandeling langs de kust kunnen maken. Dat is overigens geen slecht idee, aangezien parkeren niet erg ideaal is bij het S’Argamassa strand. Parkeren kan wel goed bij het nabij gelegen Hotel parkings.

 

 

Boeking (aanvraag) of extra info venster:

    Uw gegevens:

    Gewenste boekingsdatum:

    Advertentie of extra tekst?