Santa Gertrudis de Fruitera is een dorp dat in het geografische hart van het eiland Ibiza ligt. Het dorp wordt gezien als het centrum voor foodies vanwege de vele restaurants en winkeltjes met biologische producten.

Santa Gertrudis, zoals Santa Gertrudis de Fruitera vaak kortweg genoemd wordt, is ook eigenlijk het culinaire hart van Ibiza. In en rondom Santa Gertrudis worden diverse biologische producten geteeld en verkocht. Het hart van Santa Gertrudis wordt gedomineerd door een aantal goede tot zeer goede restaurants. Deze zijn gelegen rondom de uit 1797 stammende kerk. De faƧade van de kerk heeft al meerdere aanpassingen ondergaan, net als de klokkentoren.

Tegen lunchtijd sluiten de meeste winkels hun deuren. Zowel locals als toeristen zitten dan vooral op de terrasjes van de restaurants.

Santa Gertrudis heeft de afgelopen decennia een groeispurt gehad die veroorzaakt is door de toestroom van buitenlanders. Fransen, Duitsers, Italianen en natuurlijk Nederlanders hebben in Santa Gertrudis hun nieuwe woonplaats gevonden. Dit zie je ook terug op de menukaarten van de restaurants. Behalve een aantal Spaanse klassiekers zie je redelijk veel buitenlandse lekkernijen op de kaart staan.

Boeking (aanvraag) of extra info venster:

    Uw gegevens:

    Gewenste boekingsdatum:

    Advertentie of extra tekst?