Sant Josep ligt ten zuiden van het eiland en is de grootste gemeente van Ibiza. Gemeente is in tweeën verdeelt, aan de oost kant Platja d’en Bossa (met de gemeente Eivissa) en ten westen, de baai van Sant Antoni. Naast de stad die zijn naam van de gemeente heeft, integreert het de parochies Sant Jordi, Sant Agustí en es Cubells, alle pittoreske dorpjes met prachtige kerken en een vredige sfeer.

De gemeente heeft ongeveer 80 kilometer van de kust, die, naast belangrijke toeristische centra, de thuisbasis van enkele van de mooiste baaien van de kust pitiuso, es Cavallet, Ses Salines, Cala Jondal, Cala d’Hort, Cala Carbó, Cala Vedella, Cala Tarida o Platges de Comte ook verborgen vissers baaien, como Porroig, es Xarco, sa Caleta, Cala Llentrisca o Cala Corral.

De kust is ook bezaaid met mooie rotsen en eilandjes, zoals Es Vedrà, is Vedranell, sa Conillera, S’Esparta, s’Illa des Bosc of Bledes landen, die de horizon van het land regeren. Het landschap is erg mooi, vooral in de twee beschermde natuurgebieden, de natuurparken van Ses Salines en het natuurreservaat d’es Vedrà, is Vedranell en de eilandjes van Poniente waarin de natuur in zijn puurste staat wordt gehouden.

De stad biedt zeer aantrekkelijke routes, en heeft een aantal indrukwekkende piratentorens, zoals de Pirate in Cala d’Hort, het d’en Rovira in Platges de Comte des Carregador.

De hoogste berg van het eiland, sa Talaia, 475 meter hoog, bevindt zich in het centrum van de gemeente en vanaf daar heeft u een van de beste uitzichten op het eiland zien.

Sant Josep heeft ook belangrijke archeologische plekken, zoals de Fenicische stad sa Caleta (7e eeuw v. Chr.), deze staat op de Werelderfgoedlijst staat en werd gesticht door de eerste beschavingen van het eiland, of de Punisch-Romeinse nederzetting Ses Landen van Cala d’Hort.

Boeking (aanvraag) of extra info venster:

    Uw gegevens:

    Gewenste boekingsdatum:

    Advertentie of extra tekst?