Sant Jordi is de dichtstbijzijnde stad vanaf de luchthaven. Het ligt zeer dicht bij het toeristische centrum van Platja d’en Bossa en Ibiza-stad. Het is essentieel om zijn majestueuze versterkte kerk te bezoeken, omringd door een patio vol met bloemen en palmbomen.

De kerk werd gebouwd omdat dit een wens was van de arbeider die werkzaam waren op de zoutvlaktes van Ses Salines. Hoogstwaarschijnlijk was de kerk in 1577 helemaal klaar. Mensen uit de omgeving verstopten zich daar ook toen ze werden de aanvallen van de filibusters. De zijkapellen werden gebouwd in de achttiende eeuw, toen bescherming van de dorpelingen niet langer nodig was.

Als je bij Sant Jordi oversteekt, op de weg naar het vliegveld tref je daar een renbaan aan. Daar wordt op zaterdag een populaire markt gehouden, met tweedehands items en wat kunstnijverheid en kleding. Het dorp heeft ook diverse restaurants en winkels, en ligt vlakbij het natuurpark van Ses Salines waar vele mooie stranden zijn, zoals Es Codolar, Sa Sal Rossa, Ses Salines en Es Cavallet.

 

 

Boeking (aanvraag) of extra info venster:

    Uw gegevens:

    Gewenste boekingsdatum:

    Advertentie of extra tekst?