In het gebied van Sant Carles vind je vele amandel-, vijgen- en johannesbroodbomen en in deze omgeving tref je vele prachtige landhuizen aan. Sant Carles de Peralta is een rustig dorp. Lokale bewoners (waaronder nog steeds hippies) en toeristen genieten hier van een hapje en een drankje en de relaxte sfeer van het dorp.

Kenmerkend gebouw in het hart van Sant Carles de Peralta is de uit 1785 stammende witte kerk. Naast de kerk vind je de wel bekende Bar Anita. Deze bar is een begrip op Ibiza. Het is nog steeds een plek waar hippies zich verzamelen, maar tegenwoordig zie je wel meer toeristen in de bar die op zoek zijn naar de echte hippies. De meeste overgebleven hippies zijn overdag actief op andere (hippie)markten op het eiland. 

Aan de rand van het dorp wordt de Hippiemarkt Las Dalias gehouden. Het hele jaar door kun je op zaterdag (en in het hoogseizoen op maandagavond) deze hippiemarkt bezoeken. Deze druk bezochte hippiemarkt, die veelal gezien wordt als dé hippiemarkt van het eiland, trekt duizenden bezoekers. Las Dalias ligt niet in het centrum van het dorp, maar wordt gehouden iets ten zuiden van Sant Carles de Peralta. Op die dagen is er parkeergelegenheid tegen betaling op een van de parkeerterreinen die zich rondom Las Dalias bevinden. Hoewel de hippiemarkt niet de oudste van Ibiza is, wordt deze nog wel als de meest authentieke van het eiland gezien. Dat komt omdat Sant Carles de Peralta al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw de plek is waar hippies en alternatieve mensen neerstreken.

In de omgeving zijn enkele mooie stranden, zoals Cala LLenya, Cala Mastella of Cala Nova.

 

 

Boeking (aanvraag) of extra info venster:

    Uw gegevens:

    Gewenste boekingsdatum:

    Advertentie of extra tekst?