Sant Antoni de Portmany is uitgegroeid tot een stad die steeds meer toeristen aantrekt. Onder de veelal Britse toeristen zijn veel jongeren te bespeuren die aangetrokken worden door de vele clubs en andere horeca gelegenheden. 

Verwacht hier niet veel historische bezienswaardigheden. Behalve de veertiende eeuwse kerk van San Antonio aan de Plaça de s’Església zijn er nog enkele oude grotten en ‘het ei van Columbus’ te bezoeken en dan houdt het ver op. Een leuke tip is om de zon onder te zien gaan bij het beroemde Café del Mar of andere plekken aan het strand. Elke avond opnieuw is dit een zeer gezellig gebeuren, waarbij de sfeer bijzonder te noemen is.

Kenmerkend aan Sant Antoni is haar aantrekkelijke wandelboulevard Passeig de Ses Fonts (door de Ibicencos ook Paseo Maritimo genoemd). Deze promenade is gelegen tussen de hotels en de haven. Je hebt er dus een mooi uitzicht op het water en de vele jachten en vissersbootjes. Geniet van een wandeling langs de Sant Antoni baai en stop voor een drankje of een hapje in een van de naastliggende restaurants. Ook zijn er ’s zomers vaak gratis concerten, een marktje en activiteiten langs de boulevard.

De meeste grote clubs bevinden zich in de straat Calle Santa Agnès. Wanneer je op zoekt bent naar vers fruit, vis en andere etenswaren, dan kan je terecht bij de Mercat des Clot Mares. Deze overdekte markt staat vol met stalletjes met verse producten. De markt bevindt zich aan de straat Calle del Progrés en is van maandag tot en met zaterdag open in de ochtenden.

 

Boeking (aanvraag) of extra info venster:

    Uw gegevens:

    Gewenste boekingsdatum:

    Advertentie of extra tekst?