Bus           

Voor het openbaar vervoer op Ibiza kun je de bus gebruiken. Er zijn ongeveer 40 buslijnen te vinden. De bussen rijden in het centrum van de grotere steden zoals Ibiza-stad en San Antonio. De bussen zijn herkenbaar door hun Spaanse kleuren: rood en geel. De meeste lijnen rijden tussen 08:00 uur en 23:00 uur.

Prijzen voor de bus:

Voor de bus betaal je niet voor een rit of traject aangezien de prijs verschilt per lijn, tijd en afstand. De prijzen variëren over het algemeen tussen de €2 en €4,50. Je kunt je ticket bij de buschauffeur kopen maar ook bij het kiosk naast de bushalte.

TIP: Gebruik de gratis applicatie ‘Ibiza Bus’ (in het Engels) voor op je smartphone of tablet. Zonder internet te hoeven gebruiken, weet je binnen een paar seconden welke lijn je moet nemen en hoe laat de bus vertrekt. Erg handig voor wanneer je verdwaald bent, is dat op deze app je onder andere de dichtstbijzijnde busstop kunt vinden. Ook kan je in een oogopslag zien welke routes je kan nemen om bij één van de stranden uit te komen.

 

Taxi           

Van de club naar je hotel, naar een dichtstbijzijnd dorpje reizen of gewoon naar het vliegveld. Dat gaat allemaal erg gemakkelijk met de taxi. Op Ibiza gaan de taxiritjes via het bedrijf Radiotaxi.

Tarieven:

Het standaard starttarief bij Radiotaxi in Ibiza is € 3,25. Het dagtarief geldt van 7:00 tot en met 21:00 en kost € 0,98 per kilometer. Het nachttarief is iets duurder. Dit is € 1,20 per kilometer en geldt van 21:00 tot en met 7:00. Op zaterdag vanaf 15:00 en op zondag geldt dit nachttarief ook. Daarnaast betaal je op feestdagen ook het nachttarief. Als je naar het vliegveld of de haven wil gaan, komt er een extra bedrag van    € 1,65 bij.

Tot slot is er ook een tarief voor het aantal minuten dat je vaststaat in het verkeer. Dit is allemaal vastgelegd door het bestuur van de Balearen, waar Ibiza onder valt. Een rit vanaf het vliegveld naar Ibiza-stad, zonder te hoeven wachten in het verkeer, kost met het dagtarief ongeveer  € 13,00.

TIP:

  • Als je een taxi aan wilt houden steek je gewoon je hand op. Let wel op of het licht groen is, dan is de taxi leeg.
  • Spreek je Spaans? Dan kan je even bellen naar (0034) 071 39 84 83

 

 

Boeking (aanvraag) of extra info venster:

    Uw gegevens:

    Gewenste boekingsdatum:

    Advertentie of extra tekst?