Es Vedra, een onbewoond rotsachtig eiland, gelegen op bijna 400 meter hoogte, ligt op 2 kilometer van de westkust van Ibiza en ligt recht tegenover Cala d’en Hort.
Es Vedra is gehuld in mythen en legenden. Een van de meest populaire is, dat het de derde, meest magnetische plek op aarde is, (na de noordpool and Bermudadriehoek). Er zijn geen aanwijzingen om dit te ondersteunen, hoewel sommigen melden dat navigatie-instrumenten worden getroffen in de buurt van Es Vedra.

Als het niet magnetisch is, voelt het eilandje zeker magisch aan, het geeft een gevoel van vrede en rust. Mythen hebben Es Vedra uit de oude geschiedenis gevolgd, het was het thuis van de sirenen en zeenimfen, die Ulysses probeerde te verlokken uit zijn schip in de Odyssee van Homer. Het is naar verluidt de geboorteplaats van de godin Tanit, wiens beeld je overal op Ibiza zult zien.

Een ander geloof is, dat Es Vedra werd gebruikt om de piramides in Egypte te bouwen, omdat van de kalkstenen rots wordt beweerd dat hij een maximale concentratie van energie vasthoudt.Dit is vergelijkbaar met die van de piramides. Hoewel dit onwaarschijnlijk is, is het mogelijk dat deze legende is ontstaan vanwege de mysterieuze kracht die mensen voelen om zich heen. Hierdoor is het een favoriete plek geworden voor meditatie en andere spirituele oefeningen.

Misschien is een van de bekendste mythen rond Es Vedra, dat het het topje van de verzonken beschaving van Atlantis is, waarschijnlijk vanwege de nabijheid van de zandsteengroeve van Sa Pedrera, die de naam kreeg van Atlantis door de hippies uit de jaren 60 die leefden in een enorme natuurlijke grot daar.

Veel mensen beweren ook dat ze UFO’s boven Es Vedra hebben zien zweven, en sommigen geloven zelfs dat er een geheime UFO-basis onder de zee is, met Es Vedra als toegangspoort of navigatiebaken. Meldingen van vreemde objecten en lichtkringen die door lokale vissers uit de zee opduiken, hebben alleen maar aan deze specifieke mythen toegevoegd.

Of dit allemaal wel of niet waar is, velen geloven dat Es Vedra beschikt over positieve helende en creatief inspirerende energie.

Advertentie of extra tekst?