Cala de San Vicente, ook wel Cala de Sant Vicent genoemd, is een kleine badplaats gelegen in het noordoosten van het eiland Ibiza. Het is vernoemd naar de gelijknamige baai en strand.

De badplaats bestaat uit een bijna vierhonderd meter lang prachtig zandstrand, dat licht gebogen ligt rondom een baai met helder water zoals je dat eigenlijk in het Caribisch gebied verwacht. Het fijne zandstrand is alleen iets donkerder van kleur dan een gemiddeld tropisch strand zoals je ze aantreft op Aruba, Curacao of de Dominicaanse Republiek. Ook ontbreekt de typisch tropische begroeiing. Wel ligt er langs het dertig meter brede zandstrand een autovrije wandelpromenade.

Het strand is voorzien van douches en je kunt er zowel ligbedden als parasols huren. Langs de wandelpromenade zijn er verschillende bars, restaurants en een enkele winkels te vinden. Parkeren doe je op de twee parkeerterreinen die aan beide uiteindes van de badplaats te vinden zijn.

Behalve het strand biedt Cala de San Vicente zelf geen noemenswaardige bezienswaardigheden. De bebouwing bestaat uit in goede staat verkerende toeristische gebouwen. Houd er rekening mee dat de golfslag soms vrij nadrukkelijk aanwezig kan zijn en dat er ook kans is op een wind die opsteekt. Op warme dagen is een briesje overigens meer dan welkom in Cala de San Vicente.

Op een kleine afstand ligt het kleine dorpje Sant Vicent, met zijn charmante kerk, die werd gebouwd in 1827 en werd geopend in 1838. De belangrijkste reden dat het 11 jaar duurde om het af te maken, was dat er maar heel weinig inwoners in het gebied waren en ze zeer schaarse middelen hadden.

 

Boeking (aanvraag) of extra info venster:

    Uw gegevens:

    Gewenste boekingsdatum:

    Advertentie of extra tekst?