Alles wat je moet weten over Covid op en het reizen naar Ibiza

Op Ibiza gaat het de goede kant op met het aantal beCovid-19 besmettingen! Vandaar dat we weer mogen reizen naar Ibiza!!

Je gaat naar Ibiza!
Bij aankomst met het vliegtuig of de boot op Ibiza heb je het volgende nodig als je vanuit Nederland of België aankomt op Ibiza:

Een negatieve PCR test die niet ouder is dan 72 uur. Dit (digitale) document moet in het Engels, Duits, Frans of in het Spaans zijn geschreven.
Een QR-code (digitaal of op papier), deze ontvang je na het invullen van het Health Control Form, binnen 48 voor vertrek. Via de website: www.spth.gob.es
Locaties in Nederland waar je een PCR Test kunt laten afnemen:
Check Covid (Komen ook aan huis)
Locaties in België waar je een PCR Test kunt laten afnemen:
Check Covid (Komen ook aan huis)

Terug naar huis!
Nederlanders moeten bij terugkomst een negatieve PCR test kunnen aantonen. Deze test moet bij aankomst in Nederland max 24 uur van te voren zijn afgenomen.
Wil je maximaal van je vakantie genieten en geen tijd verliezen met het laten afnemen van de PCR test.  Check Covid heeft dé oplossing, ze komen op jouw vakantie adres de test afnemen en binnen 12 uur heb je de uitslag met certificaat om te reizen. No worries.. je hoeft slechts speeksel af te geven en geen vervelende 

Belgen moeten bij terugkomst in België verplicht het Belgium Passenger Locator Form’ invullen. Dit alleen als je langer dan 48 uur in het buitenland bent geweest. Als je deze hebt ingevuld dat ontvang je vervolgens de QR code waar om gevraagd kan worden bij het onboarden of bij aankomst in Belgie. Vergeet ook niet om de “verklaring op eer” in te vullen via deze Link.  
Land je als Nederlander in Belgie? Dan moet je het formulier ook invullen. 

Kijk hier voor meer informatie:
Rijksoverheid
Reiswijzer ANWB

 
De huidige maatregelen
Ibiza zit op dit moment op niveau 4, een hoger niveau. Dit geeft aan dat het op Ibiza niet de goede kant opgaat qua coronabesmettingen.

Praktisch betekent dit vanaf 13 januari(voor 15 dagen):
– Samenkomsten buiten mogen in groepen tot 10 personen, binnen mag dit met 6 personen.
– Restaurants, bars en sportscholen moeten weer dicht.
– Een avondklok tussen 22.00 en 6.00
– Aangeraden wordt om alleen je huis te verlaten voor essentiële activiteiten.

Plan vandaag nog aan afspraak voor het afnemen van Covid test