Hippy Markten

p

Informatie categorie: Hippy markten

Shop til you drop op de vele Ibiza hippy markten!

Of je nu voor het eerst op Ibiza bent of al vele jaren, een bezoekje aan één van de vele (hippy) markten hoort erbij! Heerlijk slenteren langs de vele kraampjes met kleding, lokale producten of zelg gemaakte sieraden en na het vele shoppen genieten van een lekker drankje met een muziekje op de achtergrond! Wat wil je nog meer?
Onderstaand een selectie van alle grotere markten op Ibiza:

Uitgelichte items

Introtekst over deze pagina..

Hippy Market Punta Arabi

Punta Arabi vind je in Es Canar en vindt elke woensdag plaats van 10.00 uur tot 19.00 uur in het hoogseizoen. De markt bestaat al sinds 1973 en dat maakt het de oudste hippie markt van Ibiza. Deze hippie markt is een stuk groter dan Las Dalias. Punta Arabi heeft zo’n 400 á 500 kraampjes en is daarmee de grootste markt van Ibiza.

Er zijn zowel openbare parkeerplaatsen beschikbaar als een privé parkeerterrein (tegen betaling) waar geparkeerd kan worden.

Openingstijden:
Elke woensdag van 10:00 uur – 19:00 uur

Hippy Market Las Dalias

 en bezoekje brengen aan dé Hippiemarkt Las Dalias moet echt op je “todo lijstje” staan.
Door de mooie aankleding, meer dan 200 kraampjes, live muziek en entertainment is het een dag vullend programma.
Plof na al het shoppen neer bij één van de horeca gelegenheden voor een heerlijk hapje en drankje. Ook voor de kids is er genoeg te beleven! Op Valentijnsdag in 1985 is de markt ontstaan met vijf kraampjes en een aantal bezoekers. Inmiddels kunnen er op de zaterdagen in de zomermaanden wel 20.000 bezoekers op af komen!
Naast de markt is een parkeerterrein waar je voor een paar euro je auto kunt parkeren.

Openingstijden:
Het gehele jaar
Elke zaterdag van 10:00 uur – 20:00 uur
Van juni – september
Elke maandag en dinsdag avond van 19:00 – 01:00 uur

San Juan Market

Elke zondag is er rondom de kerk van San Juan een hippie markt van ongeveer 10:00 uur tot 15:00 uur. Deze markt is minder commercieel en bekend dan bijvoorbeeld Las Dalias of
Punta Arabi. Het leuke aan deze markt is dat je hier ook echt de authentieke hippies ziet zitten die spulletjes aan het maken zijn en deze vervolgens verkopen op de hippie markt.
Slenter langs de kraampjes en geniet van de muziek. Er zijn veel handgemaakte producten en lekkernijen te vinden. Deze hippie markt is echt een aanrader!

Openingstijden:
Elke zondag van 10:00 – 15:00 uur

Sant Jordi Vlooienmarkt

 Wil jij een echte Ibenco vlooienmarkt meemaken? Dan moet je naar de vlooienmarkt van Sant Jordi gaan!
Het dorpje ligt tussen Las Salinas en Ibiza-stad. De markt wordt gehouden op het terrein van de Sant Jordi Hipódromo (paardenrenbaan), wat je ook erg goed kunt zien in het café. Er hangen mooie oude foto’s van paardenraces en prijsbekers.
Veel locals verkopen vanuit hun auto alles wat maar verkoopbaar is. Je vindt er tweedehands boeken, kleding, sieraden en nog veel meer! De markt wordt vooral druk bezocht door de locals en is nog niet zo bekend onder de toeristen.

Openingstijden:
Elke zaterdag van 09:00 – 15:00 uur

Mercat de Forada

 De lokale productenmarkt in Forada, naast de beroemde kunstbar ‘Can Tixedo’ op de weg tussen San Rafael en Santa Ines, is opgezet door de Cooperativa Integral d’Eivissa samen met Casita Verde, om een selectie aan lokaal geteelde producten aan te bieden. Je vind er agrarische producten, waaronder groente en fruit van goede kwaliteit, lokale wijnen en likeuren, vers brood en gebak, honing, confituur en marmelade, natuurlijke medicijnen en kuren, plus een gevarieerd aanbod van kunstwerken van lokale kunstenaars.

Er is ook levendige muziek van de DJ’s van Greenheart, plus een speciale chill-outruimte, smakelijke eco-snacks van Fabiana, verse Aloe Vera-sappen van Casita Verde en er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Openingstijden:
Elke zaterdag van 10:00 – 16:00 uur.

Ecomarkt in San Jose

Met deze markt wil de gemeente San José de tradities van Ibiza promoten. Je vindt ongeveer 20 kraampjes. Sommige bieden ecologische producten van het eiland, zoals fruit en groenten en zelfgemaakte zoete deegwaren, terwijl anderen handwerk van alle soorten verkopen, zoals schilderijen en beeldhouwwerken.
In de workshops kun je interessante activiteiten leren zoals brood bakken en kruiden kweken. De meeste restaurants in het dorp bieden bovendien een speciaal ecologisch menu voor de lunch.

De markt is in het centrum van het dorpje San José, tegenover het stadhuis.

Openingstijden:
Eke zaterdag van half juni tot eind oktober van 9.00 tot 13.00 uur.